Betlehemi Láng

Közlemény minta

A betlehemi láng magyarországi átadása _ _ _ évben

Mint minden évben, az osztrák cserkészek idén is elhozzák a betlehemi lángot Bécsbe, ahonnét eljut Európa többi országába. A láng ünnepélyes magyarországi átadása idén _ _ _ december _ _ _ -án _ _ _ órakor kezdõdik Budapesten, _ _ _ templomban (_ _ _ Budapest, _ _ _ tér _ _ _ .) a [Táborkereszt / Ichtüsz] szervezésében. Az ökumenikus szertartásra minden cserkészt szeretettel várunk, aki a lángot el akarja juttatni saját közösségeibe.

A lángot 1986 óta minden évben egy felsõ-ausztriai gyerek gyújthatja meg a betlehemi Születés templomában. Az osztrák rádió és légitársaság segítségével jut el Bécsbe, ahol Osztrák Cserkészszövetség (PPÖ) által szervezett ökumenkus istentiszteleten veszik át a környezõ országok cserkészei. Az idei bécsi ünnepség december _ _ _ -én _ _ _ órakor lesz a _ _ _ templomban (_ _ _ Wien, _ _ _ ). A bécsi ünnepségen csak a Magyar Cserkészszövetséggel és az osztrák szervezõkkel elõre egyeztetett létszámban lehet részt venni.

A betlehemi láng elsõsorban arra emlékeztet, hogy Isten egykor emberré lett, és ma is közel van hozzánk, és szeret minket. Ugyanakkor a láng béke hírnöke is (német neve Friedenslicht, 'békeláng'), hiszen Betlehemben Jézus születésekor az angyalok énekükben békességet kívántak minden embernek. A láng tehát Isten szeretetének és békéjének üzenetét hozdozza, és mi, cserkészek jó szolgálatot tehetünk azzal, hogy azt eljuttatjuk, egyházközségünkbe, iskolánkba, a körülöttünk elõ közösségekhez, családokhoz és a jóakaratú emberekhez.